Com utilitzar el Google Maps sense tenir Internet
Google_maps_logo

Un dels problemes que sorgeixen quan viatgem és l’excessiu cost de les tarifes de roaming, tan de trucades com de dades. Els que estem acostumats a fer utilitzar el mòbil per tot ens fa sentir limitats. I una de les limitacions més grans és el no poder fer servir el Google Maps en qualsevol moment. Google maps necessita internet per descarregar-se els mapes a mesura que els anem consultant. Així que si no els hem consultat abans, serà impossible accedir als mapes sense Internet. Llavors és quan anem de Starbucks en Starbucks buscant wifi gratuïta.

En aquesta nova entrada explicarem com es pot utilitzar Google Maps sense tenir internet. D’aquesta manera si us trobeu passejant per Nova York, Roma, Londres o en qualsevol ciutat sempre podreu tenir el recurs d’activar el GPS i anar-vos guiant. Nomes caldrà activar el GPS, que és totalment gratuït, i obrir el Google Maps tal i com us explicarem a continuació.

Com ja s’ha comentat, Google Maps per defecte ja va guardant els mapes a mesura que els aneu fent servir. Per exemple, si utilitzeu Google Maps per Barcelona s’aniran descarregant els maps de les zones on heu anat passant. Per tant, una manera rudimentària per anar descarregant els mapes i tenir-los seria anar fent un zoom dels carrers de Barcelona des de la wifi de casa o d’un Starbucks, de manera que els mapes ja quedarien guardats.

Com podeu imaginar és una manera poc còmode de descarregar mapes. Existeix una manera molt més còmode. Per exemple: d’aquí a poc uns clients aniran a la costa oest de França, concretament a Saint-Malo. Per descarregar els mapes d’aquesta localitat francesa caldria seguir els següents passos:

  1. Obrir el Google Maps per Android o IOS.
  2. Introduir la localitat que desitgem poder disposar dels mapes sense Internet; per exemple, Saint-Malo (foto1).
  3. Clicar a la part inferior de l’aplicació (on diu el nom de la localitat que has buscat).
  4. Es desplega una altra pantalla on es proporciona informació sobre el destí que buscàvem. En aquesta pantalla podem clicar al desplegable d’opcions, a la part superior dreta (apareixen tres punts de forma vertical, semblant a un semàfor) (foto2).
  5. S’obrirà un menú desplegable on una de les opcions és “Guardar el mapa sense connexió”. Cal clicar a aquesta opció (foto3).
  6. A continuació ens apareixerà el mapa de la zona que hem buscat. A la part inferior ens apareixeran dos botons: cancelar o descarregar el mapa. Si cliquem a descarregar mapa ja ho tindrem fet! (foto 4)

 

1-2-3

 

4-5

 

És molt possible que a l’hora de descarregar la regió que volem tenir disponible sense connexió, ens apareixi un missatge d’error dient que l’àrea seleccionada és massa gran. En aquest cas haurem d’ampliar la regió i tornar-ho a provar fins que ens deixi (foto5). Perquè us feu una idea, Google Maps permet descarregar el mapa de Manhattan sencer.

Us recomanem que si ho voleu utilitzar ho proveu abans a casa per no tenir problemes un cop ja esteu a un país sense cobertura. Les aplicacions de Google Maps es van actualitzant sovint, així que és possible que trobeu petites diferències quan ho proveu en el vostre mòbil.

Posted on 26/08/2015 in apps

Back to Top