Viatja als llocs més populars amb Panoramio
logo-panoramio

Amb aquest post iniciem la primera de moltes entrades on explicarem com podem fer ús de les noves tecnologies durant les nostres vacances. Estarem encantats de que ens escriviu i ens expliqueu quines eines utilitzeu quan esteu fora. De fet, aquesta entrada la fem gràcies a la recomanacó d’un client.

Volem començar parlant de Panoramio. Panoramio és una xarxa social on la gent penja les fotos amb geolocalització. És a dir, les fotografies tenen associades les coordenades GPS, de manera que es mostren en un mapa al punt exacte on s’han fet. A més, té la particularitat que les fotos més populars apareixen al mapa amb una mica més gran. La popularitat de la foto ve determinada per més de 20 variables entre les que s’inclouen:

      – Número de vegades que la foto és vista.
      – Número de vegades que la foto es marca com a preferida
      – Número de comentaris rebuts

Com ens pot ajudar Panoramio quan estem fent de viatge? Imagineu-vos, per exemple, que voleu fer una ruta amb cotxe per Estats Units i us ve de gust anar parant als llocs més populars i propers a la ruta que esteu fent. Per exemple, esteu conduint des de Los Angeles fins a San Francisco per la Ruta 1 i no sabeu què podem trobar aprop d’aquesta carretera. Probablement, el primer pas que faríem tots és anar a comprar una guia del lloc i començar a navegar per Internet, anant d’una pàgina a una altra per seleccionar la informació que realment ens pot ser útil i amb uns dies i forces hores aniríem definint la ruta.

Doncs bé, si utilitzeu el mapa de Panoramio prèviament al treball de recopilar informació sobre el destí, podreu  descobrir els punts més populars de la ruta segons aquesta xarxa social, i per tant, els llocs que desperten més interés als usuaris. Això us pot ajudar a estalviar temps, ja que són els usuaris d’aquesta xarxa els que han fet la feina d’identificar els llocs més turístics d’acord amb els paràmetres comentats anteriorment. A partir d’aquí podreu preparar-vos la ruta i decidir els punts on us ve de gust parar. Podreu veure les fotografies i buscar informació sobre el lloc per Internet. Per exemple, podeu descobrir la cascada McWay Falls que hi ha al Parc Natural de Julia Pfeiffer Burn.

Per la gent que li agrada planificar-se molt bé el viatge, resulta molt interessant el fet que a partir de les fotos podeu saber les coordenades de GPS. Per tant, us podeu preparar la ruta amb temps. Si us ajudeu de Google Maps podeu anar calculant el temps que es tarda entre els diferents punts on et vols aturar. Tots els GPS t’ofereixen la possibilitat d’introduir les coordenades exactes, i si fem anar per exemple Google Maps només cal buscar el nom del lloc on volem anar. Més endavant també parlarem de com fer anar el GPS quan estàs de viatge sense deixar-se el sou pagant el roaming de dades.

Us animem a que ho proveu pel proper viatge :)

Posted on 17/08/2015 in apps

Back to Top