Category Archive for: apps

Com utilitzar el Google Maps sense tenir Internet

Google_maps_logo

Un dels problemes que sorgeixen quan viatgem és l’excessiu cost de les tarifes de roaming, tan de trucades com de dades. Els que estem acostumats a fer utilitzar el mòbil per tot ens fa sentir limitats. I una de les limitacions més grans és el no poder fer servir el Google Maps en qualsevol moment. Google maps necessita internet per descarregar-se els mapes a mesura que els anem consultant. Així que si no els hem consultat abans, serà impossible accedir als mapes sense Internet. Llavors és quan anem de Starbucks en Starbucks buscant wifi gratuïta.

En aquesta nova entrada explicarem com es pot utilitzar Google Maps sense tenir internet. D’aquesta manera si us trobeu passejant per Nova York, Roma, Londres o en qualsevol ciutat sempre podreu tenir el recurs d’activar el GPS i anar-vos guiant. Nomes caldrà activar el GPS, que és totalment gratuït, i obrir el Google Maps tal i com us explicarem a continuació.

Com ja s’ha comentat, Google Maps per defecte ja va guardant els mapes a mesura que els aneu fent servir. Per exemple, si utilitzeu Google Maps per Barcelona s’aniran descarregant els maps de les zones on heu anat passant. Per tant, una manera rudimentària per anar descarregant els mapes i tenir-los seria anar fent un zoom dels carrers de Barcelona des de la wifi de casa o d’un Starbucks, de manera que els mapes ja quedarien guardats.

Com podeu imaginar és una manera poc còmode de descarregar mapes. Existeix una manera molt més còmode. Per exemple: d’aquí a poc uns clients aniran a la costa oest de França, concretament a Saint-Malo. Per descarregar els mapes d’aquesta localitat francesa caldria seguir els següents passos:

 1. Obrir el Google Maps per Android o IOS.
 2. Introduir la localitat que desitgem poder disposar dels mapes sense Internet; per exemple, Saint-Malo (foto1).
 3. Clicar a la part inferior de l’aplicació (on diu el nom de la localitat que has buscat).
 4. Es desplega una altra pantalla on es proporciona informació sobre el destí que buscàvem. En aquesta pantalla podem clicar al desplegable d’opcions, a la part superior dreta (apareixen tres punts de forma vertical, semblant a un semàfor) (foto2).
 5. S’obrirà un menú desplegable on una de les opcions és “Guardar el mapa sense connexió”. Cal clicar a aquesta opció (foto3).
 6. A continuació ens apareixerà el mapa de la zona que hem buscat. A la part inferior ens apareixeran dos botons: cancelar o descarregar el mapa. Si cliquem a descarregar mapa ja ho tindrem fet! (foto 4)

 

1-2-3

 

4-5

 

És molt possible que a l’hora de descarregar la regió que volem tenir disponible sense connexió, ens apareixi un missatge d’error dient que l’àrea seleccionada és massa gran. En aquest cas haurem d’ampliar la regió i tornar-ho a provar fins que ens deixi (foto5). Perquè us feu una idea, Google Maps permet descarregar el mapa de Manhattan sencer.

Us recomanem que si ho voleu utilitzar ho proveu abans a casa per no tenir problemes un cop ja esteu a un país sense cobertura. Les aplicacions de Google Maps es van actualitzant sovint, així que és possible que trobeu petites diferències quan ho proveu en el vostre mòbil.

Viatja als llocs més populars amb Panoramio

logo-panoramio

Amb aquest post iniciem la primera de moltes entrades on explicarem com podem fer ús de les noves tecnologies durant les nostres vacances. Estarem encantats de que ens escriviu i ens expliqueu quines eines utilitzeu quan esteu fora. De fet, aquesta entrada la fem gràcies a la recomanacó d’un client.

Volem començar parlant de Panoramio. Panoramio és una xarxa social on la gent penja les fotos amb geolocalització. És a dir, les fotografies tenen associades les coordenades GPS, de manera que es mostren en un mapa al punt exacte on s’han fet. A més, té la particularitat que les fotos més populars apareixen al mapa amb una mica més gran. La popularitat de la foto ve determinada per més de 20 variables entre les que s’inclouen:

   – Número de vegades que la foto és vista.
   – Número de vegades que la foto es marca com a preferida
   – Número de comentaris rebuts

Com ens pot ajudar Panoramio quan estem fent de viatge? Imagineu-vos, per exemple, que voleu fer una ruta amb cotxe per Estats Units i us ve de gust anar parant als llocs més populars i propers a la ruta que esteu fent. Per exemple, esteu conduint des de Los Angeles fins a San Francisco per la Ruta 1 i no sabeu què podem trobar aprop d’aquesta carretera. Probablement, el primer pas que faríem tots és anar a comprar una guia del lloc i començar a navegar per Internet, anant d’una pàgina a una altra per seleccionar la informació que realment ens pot ser útil i amb uns dies i forces hores aniríem definint la ruta.

Doncs bé, si utilitzeu el mapa de Panoramio prèviament al treball de recopilar informació sobre el destí, podreu  descobrir els punts més populars de la ruta segons aquesta xarxa social, i per tant, els llocs que desperten més interés als usuaris. Això us pot ajudar a estalviar temps, ja que són els usuaris d’aquesta xarxa els que han fet la feina d’identificar els llocs més turístics d’acord amb els paràmetres comentats anteriorment. A partir d’aquí podreu preparar-vos la ruta i decidir els punts on us ve de gust parar. Podreu veure les fotografies i buscar informació sobre el lloc per Internet. Per exemple, podeu descobrir la cascada McWay Falls que hi ha al Parc Natural de Julia Pfeiffer Burn.

Per la gent que li agrada planificar-se molt bé el viatge, resulta molt interessant el fet que a partir de les fotos podeu saber les coordenades de GPS. Per tant, us podeu preparar la ruta amb temps. Si us ajudeu de Google Maps podeu anar calculant el temps que es tarda entre els diferents punts on et vols aturar. Tots els GPS t’ofereixen la possibilitat d’introduir les coordenades exactes, i si fem anar per exemple Google Maps només cal buscar el nom del lloc on volem anar. Més endavant també parlarem de com fer anar el GPS quan estàs de viatge sense deixar-se el sou pagant el roaming de dades.

Us animem a que ho proveu pel proper viatge :)

Back to Top